Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.Bu konuda salahiyetli yangın firmasından etki alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil cereyan etmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.
Yöntem Odası Yangın Bapları : Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yüzı gün otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapısı camlı olur.
Bapnın estetik strüktürsı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanmaı pahaı dolaysız olarak etkilemektedir.
Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara orantılı şekilde yerleştirilen vahit kanatlı yangın kapısı, autarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.
Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya menşe vermemesi derunin kapatılmalıdır.
Kaçış Yangın Kapısı Fiyatları merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden çatı dışına açılması gerekir.
Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek başüstüneğu dâhilin, mümkün olan en endamsız sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak için önlem tuzakınmaktadır.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıkan dumanın ve şiddetli ısının hariçarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa her hâlde kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.
Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.